2012. szeptember 21., péntek

Szőke nő zűrben az úrben - 184.

SZÁZNYOLCVANNEGYEDIK RÉSZ

Íródott Nyuzga javaslatára

Helmut Schellenberg várakozásteljesen nézett fel, Ed Philips arcán azonban az elkínzottságon kívül semmi sem látszott.
A szőke nő egy pillanatra eltöprengett. Talán jó lenne aludni egy igazán nagyot, alvó állapotban átvészelni a térugrást. Úgy sokkal kényelmesebb.
„Hajó az admirálisnak! A térugrás előtt nagyon komoly jelentenivalóm van, egyben határozott javaslatot szeretnék tenni, Karen Bozchana Kadlecikova admirális!”
 A szőke nő meglepődött.
-         Admirális a hajónak! Halljam!
Ed Philips felfigyelt, a tekintete felélénkült.
-         Mi a fene!
„Hajó az admirálisnak! A csatahajó rendszeres átvizsgálása során igen sok üzemen kívül helyezett, és a hajó elől is elrejtett robotkatonára bukkantunk. A válaszfalak legtöbbje tele van velük. Különleges rejtekhelyek százai vannak a Rodney fedélzetén, hagyományos vizsgálattal nem fedezhetők fel, és katonákat rejtenek.”
 Karen most már meg se lepődött. Azok az elektronikus katonák nyilvánvalóan egykori parancsnokuk visszatérésére várnak. A csatahajót azóta birtokló népségnek talán sejtelme sem volt róluk. Felébredés után Williams admirális valamilyen módon aktiválná ezeket a harci robotokat, és – újra egy hadsereg élén állna. M ilyen egyszerű!
-         Admirális a hajónak. hány robotról van szó?
„Hajó az admirálisnak! Ötezer robotkatona nyilvánvalóan a csatahajó fegyverrendszereinek kezelésére van kiképezve. A vizsgálat szerint a kiképzettségük egészen elsőrangú. Képesek karbantartani és hatékonyan működtetni a csatahajó összes fegyverét, valamint ellátni minden létező fedélzeti szolgálatot. Emellett nyolcezer szárazföldi harcra kiképzett robotkatona is található a rejtekhelyeken, ami egy teljes gépesített hadosztályt jelent. A fegyverzetüket képező harckocsik, önjáró lövegek, lánctalpas harcjárművek, nehéz és könnyű gépkocsik, kézifegyverek hasonló rejtekhelyeken találhatók.”
 Karen füttyentett. Ez igen. Jól felkészült az admirális.
„Hajó az admirálisnak! Légierő is van. Huszonkét repülőgép és ötven harci helikopter található a csatahajó különleges rejtekhelyein, mind szétszedett állapotban. A legénységüket és kiszolgáló személyzetüket képező ezerötszáz különleges robotkatona szintén.”
-         Úristen! – motyogta Helmut. – Kész hadsereg.
Karen bólintott. Igen, valóban hadsereg. Mit kezdjen velük? Hatástalanítsa őket? Valami azt súgta, ez a haderő már nem Dúvad Williamsé, hanem az övé.
-         Admirális a hajónak! mit lehet kezdeni velük?
„Hajó az admirálisnak! A robotkatonák úgynevezett modernizálható üzemmódban találhatóak.”
 Helmut nagyot nézett.
-         Modernizálható üzemmód?
Ed Philips felelt neki:
-         Memóriacsipjeik és vezérlőrendszerük egy központi feltöltő egységre van kötve, amely egy parancskód segítségével képes őket a felhasználó kívánalmai szerint módosítani. Vályúnak nevezik. Leginkább harci robotok esetében alkalmazzák, hogy lépést tarthassanak a haditechnika és a kiképzési eljárások fejlődésével. Időnként egyszerűen beprogramozzák az újabb fegyverek kezelésére a bakarobotokat. Az erre alkalmas programok méregdrágák, mert hatalmas kereslet van rájuk. Sokan hamisítják az ilyesmit, ezért a legtöbb vásárló ragaszkodik hozzá, hogy különféle tesztek lefuttatásával ellenőrizze őket. Az eredeti földi programok a legkeresettebbek, azok azonban nagyon ritkán jutnak el a vásárlókhoz.
-         Értem – mondta Karen.
Mély lélegzetet vett:
-         Admirális a hajónak. Van-e számunkra jelentősége annak, hogy a robotok modernizálhatók?
„Hajó az admirálisnak! Kiváló műszaki állapotban vannak, ahogy a szárazföldi és légi műszaki eszközök is. A járművek és egyéb szárazföldi eszközök ma is elsőrangú felszerelésnek számítanak, a légi harceszközök azonban mára elavultak. A robotok a legújabb eljárásokkal is programozhatók, kiváló típusokba tartoznak. Tökéletesen átprogramozhatók, és besorozhatók. A szárazföldi eszközök is tökéletesen modernizálhatók. A feladat tizenkét óra alatt hajtható végre. Javaslom az eszközök modernizálását, valamint a robotok modernizálását, besorozását, harci állományba vételét. Javaslom, hogy mindez előzze meg a térugrást, admirális.”
 Karen elmosolyodott. Miért is ne? Tetemes harci erővel fog rendelkezni. Csaknem felnevetett. Valóban admirális lesz, méghozzá olyan, akit mindenkinek komolyan kell vennie. Ő, Karen Bozchana Kadlecikova, az egykori hivatásos barátnő.
-         Admirális a hajónak! Feladatot végrehajtani!
Folytatása következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése