2010. január 5., kedd

Interjú B. Kósa Katalinnal

Az előbb tettem fel a scifi.hu-ra és a bookmania.eu-ra a B. Kósa Katival készült interjút.

A beszélgetés nekem határozottan szórakoztató volt, beszélgető partnerem számára talán nem annyira. Tudom, hogy kukacoskodó vagyok, sokan szidtak már a kellemetlen kérdések miatt - tűröm.

Kati határozottan érdekes embernek mutatkozott; jól átgondolt írásai után ez nem is lepett meg.

“L. N. Peters: Hogyan foglalnád össze eddigi pályafutásodat?

B. Kósa Katalin: Nem szeretném összefoglalni. Az összefoglalást majd elvégzi valaki más…a nekrológomban…De ez nem sürgős, előbb még megírok ezt-azt.

L. N. Peters: Részösszefoglalást sem kérhetek?

B.Kósa Katalin: Na, akkor egy gyors leltár: Közel harminc novellám jelent meg eddig, részben nyomtatásban, ( Galaktika, X-Magazin, ÚJ Galaxis, AACS ) részben online(is) ( pl.:Solaria ) Egy regényem jelent meg, „Szerena-szisztéma” címmel, a Lilli kiadónál, 2008-ban. Háromszor kaptam harmadik díjat: Először a régi Galaktika 1994-es novellapályázatán, azután az X-Magazin egy tematikus novellapályázatán, majd 2003-ban a Preyer Hugó emlékére meghirdetett novellapályázaton. ( Pontos bibliográfia található az írói honlapomon: http://serena.5mp.eu )”

A bookmania.eu-ra feltett novelláskötete egyik írásában van egy olyan fordulat, amivel elképesztett. Akkor határoztam el, hogy egyszer meginterjúvolom.

Türelmesnek igen türelmes volt - egy ideig. Aztán már nem annyira.

De azért női mivoltát Kati sem tagadhatja; legalábbis hiúság tekintetében. Zsémbelni kezdett velem amiatt, hogy túl gyorsan teszem fel a cikkeket mindkét honlapra, attól tart, az interjú gyorsan alágördül - és eltűnik.

Hát, Hölgyeim és Uraim - még nem gördült alá. Meg lehet rohamozni. Kati nagyon kíváncsi, hányan futják végig…

Sok Olvasót kívánok Neked, Kati!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése