2015. március 27., péntek

Szőke nő zűrben az űrben - 296.

KÉTSZÁZKILENCVENHATODIK RÉSZ

Hirtelen jött a kijózanodás!

-         Atyaúristen! A térmanipulátor!

Felpattant, mintha megcsípték volna. Órákon belül támadás érheti! A térmaniplátor használatával leleplezte az inkognitóját. A térmanipulátor központjában, de talán a Digitális Téridőben is pontosan tisztában lehetnek vele, kicsoda, és milyen eszközökkel rendelkezik. Talán éppen most töltik fel annak a hajónak a fegyverzetét, amelyet a megsemmisítésére küdenek.

Milyen könnyű hibázni!

Azonnal visszalépett az időben. Egyetlen napot. Olyan világba jutott, ahol a kínai üzemanyagraktár sértetlen, és senki sem használta illetéktelenül a térmanipulátort. Karen megnyugodott.

Kényszerítette magát, hogy pihenjen, ne kapkodjon, mindent higgadtan gondoljon végig.

Az időutazás nagy felelősség, mert nem korrigálható. Nincs visszajövet és új próbálkozás, mert a jövő még nem is létezik. Vajon mikor hozták létre a térmanipulátor központját? Három-négy évnél biztosan előbb. Az eszközt tudja használni, érdemes-e olyan távolra visszamenni az időben, ahol még nincs? Észrevétlen maradhatna?

Nem tudta, hogy miért, de biztos volt benne, hogy nem. Ki tudja, mióta létezik ténylegesen a térmanipulátor? Talán egyáltalán nem is függ a központjától. Lehet, hogy évtizedekig titkolták. A Föld egyszerű lakossága nem is sejti, hogy van ilyen eszköz.

A térmanipulátor központját újra el kell pusztítania. Nem mindegy azonban, hogy mikor.

A számítógép egyeztette a cirkáló idején a földi idővel. Valahol Budapesten éppen most van együtt Roberttel. A gondolatra szinte felrobbant az izgalomtól.

Még öt napig várt. Mindent eltervezett.

A hatodik nap reggelén kényszerítette magát, hogy akkurátusan megfürödjön, felöltözzön, és bőségesen megreggelizzen.

Mindennek sora van.

-         Admirális a hajónak! Kezdődjön az akció!

Folytatása következik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése