2012. augusztus 24., péntek

Szőke nő zűrben az űrben - 180.

SZÁZNYOLCVANADIK RÉSZ
Íródott Nyuzga javaslatára
- Száz esztendőre? – kérdezte Karen. – Hiszen annyi még…
- Tudom – vágta rá a férfi. – Természetesen nem töltöttem ki a száz esztendőmet. Évtizedekkel a Nagy Lázadás után az intézményt felszámolták, mindenkit felébresztettek. Azóta ebben az időben élek.És ebben a térben.
- A család, amelybe betolakodtál?
- Közben kihalt, a harcok során mindenki eltűnt vagy meghalt. A felébresztésem után ezt közölték velem, és segítettek, hogy új személyiséghez jussak. Így lettem Ed Philips.
Néhány pillanatig hallgattak.
Utána a szőke nő mély lélegzetet vett.
- Foglaljuk össze – kezdte rezignáltan.- Birtokunkban van a könnyűcirkáló. A segítségével elfoglaltuk ezt a hatalmas csatahajót, amelynek a típusából talán már nincs is több. Rövidesen rendelkezünk a teljes fegyverkészlet felett. Közben kiderül, hogy a csatahajó mélyén hibernációs kamrák találhatók, amely nem kisebb személyiséget rejt, mint a flotta egykori főparancsnokát, “Dúvad” Williams admirálist. Utóbbiról a Földön úgy tudják, tragikus balesetben halt meg. A pletykák pedig úgy szólnak, hogy meggyilkolták. Mi tudjuk, hogy sem egyik, sem a másik hanem a birtokunkban lévő csatahajón található, hibernált állapotban. Mellette fekszenek a törzskara tagjai, illetve nem azonosítható személyek. Az admirális saját maga döntött a hibernálás mellett. Sejtelmünk sincs, mennyi időre történt a befagyasztás, arról meg főleg nincs, mikor és kinek kellene őket felébreszteni.
Megcsóválta a fejét.
- A tudomásunkra jutott továbbá az is, hogy a társaságunkban tartózkodó Ed Philips voltaképpen az admirális fia, és hogy ők mindketten időutasok voltak, egy olyan távoli jövőből érkeztek, ami a számunkra tökéletesen elérhetetlen.
- Többszörös időutasok – vakkantott közbe Helmut Schellenberg.
- Úgy van! – vágta rá a másik férfi. – Ez az igazság.
Karen elhúzta a száját.
- Számunkra voltaképpen lényegtelen igazság. A fontos kérdés: mit tegyünk most, ebben a pillanatban.
Hallgattak egy sort.
Utána újra Ed Philips ragadta magához a szót.
- Ha már összefoglaljuk a dolgokat, mindenképpen szólnunk kell a térmanipulátorról is, amelynek a létezésére együtt derítettünk fényt Karennel. Jobban mondva: Karen nyomozta ki. És Karen semmisítette meg.
A szőke nő megrázta a fejét.
- Finoman a “megsemmisítés” kifejezéssel, Ed. Nem hinném, hogy előbb vagy utóbb ne tudnák újra üzembe helyezni.
Ed Philips higgadtan bólintott.
- Igen, de az talán nem a közeljövőben fog bekövetkezni. Most gyorsan tisztáznunk kellene, hogy mihez kezdjünk. Úgy gondolom…
Géphang szakította félbe:
“Hajó az admirálisnak. A hibernációs fülkékben a felébresztési folyamat megkezdődött. Oka tisztázhatatlan!”
Folytatása következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése