2014. április 4., péntek

Szőke nő zűrben az űrben - 247.

KÉTSZÁZNEGYVENHETEDIK RÉSZ
Ed Philips gúnyosan elmosolyodott.
-         Tudod, mit beszélsz, Karen?
-         Tudom.
-         Kétlem. Van fogalmad róla, mi is az Ultenberg-csoport?
Karen Bozchana Kadlecikova finoman elhúzta a száját, aztán tüstént össze is szorította a fogait. Nem. Nem hajlandó megsértődni a kérdés nyegle hangvétele miatt. Ebben a pillanatban nagyon örült, hogy mégsem került bizalmasabb kapcsolatba a férfival. Öntelt hólyag!
-         Annyit tudok, amennyit az utóbbi napokban hallottam – felelte egyszerűen.
Ed Philips gúnyosan vigyorgott.
-         Az Ultenberg-csoport, kedves Karen, – magyarázta leereszkedő modorban. – mindenki számára hozzáférhetetlen, nemcsak azért, mert felettébb nagyhatalmú személyekből áll, hanem azért is, mert ezek a személyek kivonultak a világegyetemből, a saját különbejáratú terükben és idejükben tartózkodnak, amit Digitális Téridőnek neveznek. Az Ultenberg-csoport a Digitális Téridőben hozzáférhetetlen. Hidd el, igen sokan vannak, akik szívesen ártanának nekik, de az ellenségeik tehetetlenek. Gazdaságilag nem lehet a csoportot kikezdeni, mert gazdasági értelemben uralja a világegyetemet. Még csak át sem láthatjuk, miképpen, annyira szövevényes módszereket alkalmaznak. Csak ők tudják, ki és mi van a zsebükben. Erőszakkal pedig végképp senki sem tudná megingatni az Ultenberg-csoport hatalmát, hiszen a csoport mindenféle erőszak számára tökéletsen hozzáférhetetlen. Az Ultenberg-csoport sebezhetetlen.
-         Nem hozzáférhetetlen és nem sebezhetetlen.
Ed Philips türelmetlen mozdulatot tett. De igen, az. Sebezhetetlen. Ez a válaszom a kérdésedre, Karen admirális. Az Ultenberg-csoportra nézve semmi sem veszélyes.
Most már Helmut Schellenberg is a fejét ingatta.
-         Semmi sincs, ami veszélyes lehetne az Ultenberg-csoportra, Karen – ismételte nagy nyomatékkal Ed Philips. – Nincs semmi olyan!
-         De van!
-         Micsoda?
-         A Sigismundo Rafa-féle képletek!
Ed Philips egy pillanatra döbbent arcot vágott. Mondandója elapadt, a száját is tátva felejtette.
- Igen – nyögte aztán kényszeredetten. – azok az állítólagos képletek. A hír szerint azokkal felszámolható a Digitális Téridő. Ha léteznek.
-         Léteznek, Ed!
-         Én is így tudom – tette hozzá Helmut.
Ed Philips fintorgott.
-         Rendben van, a híres képletek. Állítólag alahol léteznek. De nem hinném, hogy neked vagy Morgensohn ügyvéd úrnak bármilyen közötök lehetne hozzájuk, Karen.
-         Miért nem?
A férfi gúnyosan legyintett.
-         Ha itt lennének, mit tudnál kezdeni velük? Hogyan használnád őket a Digitális Téridő felszámolására? Ha hirtelen megtalálnád őket egy darab papíron, CD-n, vagy egy tízkötetes könyvben, hiszen fogalmunk sincs a terjedelmükről, mit tudnál velük kezdeni?
Karen sóhajtott.
- Márpedig biztos vagyok benne, hogy ezzel kapcsolatos a küldetésem.
-         Nem hiszem.
-         Akkor miért támadtak rám? Miért raboltak el bennünket?
Erre a férfi nem felelt.
-         Mi más magyarázata lehet annak, hogy veszélyesnek tartanak? – kérdezte a szőke nő.
-         Mit tudom én! Bármi!
Helmut Schellenberg nagyot sóhajtott.
-         Mindketten ostobák vagytok. Valami fontosat kihagytok a számításaitokból!

Folytatása következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése