2011. július 8., péntek

Szőke nő zűrben az űrben - 117.

SZÁZTIZENHETEDIK RÉSZ

Íródott Nyuzga javaslatára

Karen nem döntött azonnal.

- Ed?

- Lehet, hogy át kellene mennünk, nem tudom, mit akar Helmut.

- Képes vagy aktivizálni a fegyverzetet?

- Neked kell megtenned a konspiráción keresztül.

- Szükségünk lehet rá?

A férfi vállat vont.

- Nem tudom, Karen. Nem nagyon értjük, mibe csöppentünk. Ha ilyen grandiózus önvédelmi lehetőséggel rendelkezünk, miért ne éljünk vele?

- Mi fog történni, ha aktivizáljuk a fegyverzetet?

- Semmi különös. Tudunk lőni. Viszont az aktiválást évente meg kell ismételnünk, amennyiben a fegyverzetet nem használjuk. Egy év elteltével ugyanis a rendszer automatikusan újra nyugalmi helyzetbe állítja a teljes arzenált.

- Rendben van.

A szőke nő mély lélegzetet vett:

- Kapitány a hajónak! – szokatlanul ünnepélyesen csengett a hangja. – Parancsot adok a BB-58 UNS Rodney fegyverzetének aktivizálására!

Azonnal megérkezett a válasz:

„Hajó a kapitánynak! A parancs végrehajtását haladéktalanul megkezdem! A fegyverzet teljes aktiválásának befejezése három óra múlva várható. Kérek engedélyt javaslatokat tenni, kapitány!”

Karen elmosolyodott. Egyre jobban bízott a hajóban.

- Kapitány a hajónak! Halljam a javaslatokat!

„Hajó a kapitánynak! Javaslom a konspiráció segítségével a teljes flotta térugrásainak összehangolását.”

Karen bólintott. Magától értetődik, hogy közösen kell a térugrásokat végrehajtaniuk. Miért szakadjanak el a csatahajótól, ha egyszer már birtokba vették?

- Kapitány a hajónak! Elfogadom a javaslatot!

„Hajó a kapitánynak! Javaslom, hogy mindaddig ne kerüljön sor térugrásra, amíg a BB-58 UNS Rodney fegyverzetének aktivizálása teljesen be nem fejeződik.

Karen erre is bólintott. Világos. Térugrásról csak akkor lehet szó, amikor tökéletesen rendelkeznek a csatahajó fegyvereivel. Akkor viszont voltaképpen bárhová mehetnek, senkitől sincs félnivalójuk.

- Kapitány a hajónak! Egyetértek a javaslattal!

„Hajó a kapitánynak! A konspiráció újabb kiterjesztését Karen Bozchana Kadlecikova kapitány parancsára ezennel életbe léptetem!

Újra felhangzott Helmut hangja:

- Karen, már mondtam, hogy át kellene jönnötök. Valami nagyon furcsa van itt?

- Részleteznéd, Helmut?

- Van a csatahajó közepén egy körölbelül húsz méter átmérőjű terület, amelyet a hajó egyszerűen nem érzékel. Mintha nem is lenne. A tervrajzokon nem szerepel. Megközelítése csaknem lehetetlen. A különféle összekötő folyosókon megpróbáltam megközelíteni. Kellemetlen meglepetés ért. Úgy tűnik, az ismeretlen területet erőtér védi.

Karen és Ed egymásra néztek.

- Erről beszéltünk, Karen.

Vajon mi lehet ott?

Folytatása következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése