2011. január 28., péntek

Szőke nő zűrben az űrben - XCIV.

KILENCVENNEGYEDIK RÉSZ

Íródott Nyuzga javaslatára

Mély lélegzetet vett. Hogy’ kezdje?

Valamire kíváncsi volt:

- Kapitány a hajónak! Pontosan mennyi ideig tartott az iménti incidens?

„Hajó a kapitánynak! Pontosan 0,3 másodpercig. Elnézést kérek a lassúság miatt, a védelmi rendszer a következő hasonló problémát fele ennyi idő alatt fogja megoldani!”

Karen ettől megnyugodott.

Gyorsan végiggondolta, ki érkezhet még a térmnipulátor használatával a könnyűcirkáló fedélzetére. New Acropolisból elvileg senki. Persze soha semmi sem biztos. A katonák közül, akik itt jártak és annak idején hármójukat innen elhurcolták, voltaképpen bármelyik idejöhet. Kevéssé valószínű, de számítani kell rá. A védelmi rendszernek teljes készültségben kell maradnia.

Még ki jöhet? Vagy ki jöhetne? Természetesen maga Morgensohn.

Karen ettől egy pillanatra megijedt, de aztán jobban belegondolt. Az ügyvédnek valószínűleg semmi oka sincs rá, hogy idejöjjön.

Jól van! Akkor dologra!

- Kapitány a hajónak! Vannak-e fegyverek a fedélzeten?

Fontos kérdés volt, meg kellett tudnia. Ha a terveinek megfelelően akarja hazsnálni a térmanipulátort, tisztában kell lennie, számíthat-e bármiféle hátországra a könnyűcirkáló részéről.

A felelet minden várakozását felülmúlta:

„Hajó a kapitánynak! Összesen száz darab, jól karbantartott, bármikor tűzkészé tehető, különféle típusú kézifegyver található a hajó fedélzetén. Jól elzárva, csak a kapitány személyes parancsára vehetők hazsnálatba. Ezen kívül rendelkezünk egy tucat felfegyverzett harci robottal. Feladatuk a személyzet tagjainak védelme a könnyűcirkáló fedélzetén, illetve különleges parancs esetén másutt is.”

Karen a legszívesebben fütyürészett volna.

- Kapitány a hajónak! Mennyi ideig tart aktiválni a harci robotokat?

„Hajó a kapitánynak! A megfelelő formaságok elintézése után nem egészen tíz percig.”

- Kapitány a hajónak! Mik azok a formaságok?

„Hajó a kapitánynak! Különleges parancsot kell adnia, és azt írásban meg kell indokolnia. Van erre egy különleges elektronikus űrlap. Nekem kötelességem a lehető leghamarabb eljuttatnom a parancsot is, az indoklást is a bázisra, illetve a kínai központba.”

- Kapitány a hajónak! Lássuk azt az űrlapot!

„Hajó a kapitánynak! Felkérem önt, Keren Bozhana Kadlecikova kapitány, szíveskedjék élő szóban, hangosan mondani az indoklását, hogy a memóriámba kódolt etikai kódex és a szabályzat segítségével eldönthessem, kiszolgáltathatom-e önnek a nyomtatványt.”

Karen elhúzta a száját. Mégsem annyira egyszerű. Mindegy, bele kell vágni.

- Kapitány a hajónak! Célom a felfegyverzett robotok segítségével behatolni a térmanipulátor helyszínére, onnan információkat szerezni, és kiszabadítani néhány foglyot.

Nagyot sóhajtott. A többi a könnyűcirkáló dolga.

„Hajó a kapitánynak. Az etikai kódex alapján ön, Karen Bozhana Kadlecikova kapitány, ha ez az akció sikerült, a legmagasabb kínai katonai kitüntetések várományosa lesz. A szabályzat és az etikai kódex alapján ön az említett célra jogosult igénybe venni a felfegyverzett robotok segítségét.”

Folytatása következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése