2010. június 4., péntek

Szőke nő zűrben az űrben - LXI.

HATVANEGYEDIK RÉSZ

Íródott Nyuzga javaslatára

Hát persze! A térmanipulátor! Az eszköz magában foglalja az imént látott egész hatalmas területet. Akkora, mint egy város. Vajon hol vannak a hozzá tartozó létesítmények? Természetesen a föld alatt. Hol másutt lehetnének?

Ez vajon azt jelenti, hogy a térmanipulátor építése miatt a környéken található teljes növényzetet kiirtották?

Karen a fejét rázta. Nem valószínű. Néhány helyen foltokban gyomokat, néhány csenevész bokrot is látott. Itt-ott egy-egy árva fa is szomorkodott. Itt valami más történhetett. Valami, ami talán arra is magyarázatot adhat, hogyan került tipikusan földi jellegű erdőség a Masterland felszínére.

Karen elgondolkodott. A felismerés lassan elhalványult, és egy másik érzés tolakodott a helyére. A félelem. Mibe csöppent? Át lehet ezt egyáltalán tekinteni?

Közben a légpárnás fantasztikus sebességgel suhant vele a meseszép erdős dombhátak között. Lassan kezdte egyre kevésbé szépnek érezni a tájat. Hogyan fog ebből kimászni?

Ezek szerint Boyar a térmanipulátor kezelői közé tartozik. Talán a birtokosai közé is. Lehetséges, hogy Morgensohn is ebbe a körbe sorolható. És a megbízója? Mi zajlik itt egyáltalán?

- Kielégítettem a kíváncsiságát a térmanipulátorral kapcsolatban, Miss Kadlecikova? – kérdezte Boyar.

Karen gépiesen bólintott. Vajon mekkora kezelőszemélyzete van a térmanipulátornak? Lehet akár több ezer ember is. Vajon mindannyian magasan kvalifikált személyek, vagy esetleg akad közöttük néhány bunkó is?

- Akar tudni mást is?

- Igen? Hol van Mr. Morgensohn?

- Mondtam már: nem tudom.

- Ki tudja?

- Egyelőre senki. Maga fog benne segíteni.

A szőke nő nagyot nézett.

- Mármint hogy én?

- Maga hát.

Karennek gyorsan váltott az agya. Hát persze! Ezek szerint Morgensohn volt az, aki elkötötte a könnyűcirkálót. Akkor pedig ő, Karen valóban rendkívül fontos személy, hiszen konspirál a hajóval. Így már érthető.

Kezdett megnyugodni. Valószínűleg nem fogják meggyilkolni. Később talán igen, de most még nem.

Hirtelen eszébe jutott valami.

- Mr. Boyar?

- Parancsoljon, Karen?

- Kik azok a bujdosók?

Boyar meglepetésében a fékre taposott, a légpárnás fújtatva-csikorogva megállt.

Folytatása következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése