2010. október 23., szombat

Szőke nő zűrben az űrben - LXXX.

NYOLCVANADIK RÉSZ

Íródott Nyuzga javaslatára

Szinte beesett azon az ajtón. Akkorát sóhajtott, hogy beleremegett.

A külső ajtó bezárult mögötte. Hála Istennek! Megszabadult az albínó nőtől. Csak remélni merte, hogy Hildegard Satana nem lőtt utána. Valahogy csalódott volna, ha az albínó ezt teszi. Tudta, hogy kitelik tőle, mégis csalódott volna.

Csaknem megkedvelte Hildegardot – ennek ellenére biztos volt benne, hogy meg le kell ráznia. Satana hadnagy kényelmesen asszisztált volna az ő kivégzéséhez. A memória törlésében nem hitt, mesének tartotta. Vajon Satana hisz benne?

„A Chengdou osztályú könnyűcirkáló üdvözli fedélzetén az igazi legénységet!”

Karen Bozchana Kadlecikova elmosolyodott.

- Örülök, hogy újra itt lehetek! – mondta fennhangon.

Így is érzett. Végre biztonságban! Annak idején, amikor a Holdon először tette a lábát erre az űrhajóra, nem hitte volna, hogy ilyen kalandok után, valóságos eufóriában fog egyszer visszatérni a könnyűcirkáló fedélzetére.

Akkor hivatásos barátnőként érkezett, végül fogolyként elhurcolva távozott. Akkor hárman voltak, most egyedül vetődött ide vissza.

Boyar hollétéről tud, de vajon mi lehet Morgensohn-nal? Igaz lehet, hogy az ügyvéd eleve fel akarta őt áldozni? Hogy voltaképpen ezért bérelte ki a FreeMiss ügynökségtől? Sajnos, ez több, mint valószínű. Amennyire Morgensohn-t megismerte, nagyon is el tudta róla képzelni. Előbb feleségül veszi, utána meg túszként hagyja maga helyett annak tudatában, hogy sohasem tér vissza. Mindez nagyon is Morgensohn-ra vallott.

Arra is rájött, hogy tulajdonképpen mi is volt az ügyvéd küldetésének igazi célja. Mi is? Majd az is eszébe jut, csak pihenjen meg, és tudja összeszedni magát…

Gyerünk a vezérlőterembe!

Indult volna tovább, de a belső ajtó nem akart kinyílni. Lökött egyet rajta – semmi. Megpróbálta a vállával betaszítani, az ajtó nem mozdult.

A tenyérnyi méretű zsilipkamrában volt. Miért nem nyílik az ajtó? Elromlott volna?

Lökdösni kezdte, de minden eredmény nélkül. Karen kezdett megrémülni. Csapdába esett volna? Jeges érintésű pánik kúszott fel benne, a nyakában megállt, összeszorította. A szőke nő fuldoklott a félelemtől.

Ez nem, ez nem igaz! A konspiráció ellenére nem teheti ezt vele a hajó! A konspiráció bonyolult, de megbízható kapcsolat; sokkal mélyebb köteléket hoz létre hajó és ember között, ez nem történhetne meg! A hajó képes lehet árulásra?

Próbálta megnyugtatni magát, de már egész testében remegett. Nem, árulásra nem, arra csak az ember képes.

Ettől a gondolattól még jobban megrémült. Ezek szerint megfejtették a konspiráció titkát, őt idecsalták, fogságba ejtették azért, hogy…

Miért is?

Nyugalmat igyekezett magára kényszeríteni, de a remegése nem szűnt meg. Irtózott a gondolattól, hogy újra fogságba eshet. Nem! Elég volt!

De hogyan akadályozhatná meg?

Egyáltalán: kik ejthették fogságba? Voltaképpen majdnem bárki. Még töredékesen sem volt képes magában elsorolni mindazon hatalmakat, amelyek képviselőivel az elmúlt időszakban találkozott, vagy amelyekről hallott.

Most kinek a foglya?

Érezte: nagyon közel áll hozzá, hogy kimerülten összerogyjon.

Ebben a pillanatban magától kinyílt a belső ajtó.

Folytatása következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése