2014. május 2., péntek

Szőke nő zűrben az űrben - 251.

KÉTSZÁZÖTVENEGYEDIK RÉSZ
Helmut kajánul elvigyorodott.
-         A másik? A másik az, hogy Karen jelenlétében elindult a felélesztési folyamat. Úgy vélem, ez sokakat meglepett.
-         Sokakat? Kik azok a sokak?
Helmut még kajánabbul vigyorgott.
-         Szerintem a csatahajó tele volt kémekkel. A foglyaink negyede egészen biztosan spion. A megbízóik törhetik a fejüket, mi lett velük.
Ed Philips felkapta a fejét.
-         Nem értelek!
-         Mit lehet ezen nem érteni? – fölényeskedett az ifjú Schellenberg.
-         Hát van mit! – kontrázott Ed Philips. – Például azt nem értem, hogyan juthatott ki a csatahajóról információ bárkihez.
-         Bárkihez nem.
-         Hanem?
Schellenberg gúnyosan mosolygott.
-         Azt, hogy a felélesztés folyamata megindul, valószínűleg a fogolytérben lévő összes kém érzékelte. Meggyőződésem, hogy mindegyiknek van valamilyen furfangos és jól álcázott műszere. Ezek a fickók leginkább azért vannak itt, hogy figyeljenek a hibernációs kamrára.
-         Ez rendben van – nézett rá Ed Philips. – Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy bármelyik is értesíthetett erről bárkit.
-         Nem is értesített. Nem is azt mondtam, hanem azt, hogy sokakat meglepett.
Karen a fejét csóválta.
-         Térjünk a lényegre! Nem érdekel, melyik kém milyen következtetéseket vont le a fogolytérben. Az viszont nagyon is, hogyan jutott el az információ a Digitális Téridőbe.
Ed Philips bólintott.
-         Az Ultenberg-csoportnak a léte múlik azon, hogy apám és társai a hibernátorban maradjanak az idők végezetéig. Elemi érdekük, hogy észrevegyék, ha elindulna a felélesztés. Valószínűleg már a kamra létrehozásakor telepítettek valamit, ami képes információt adni neki.
-         A Digitális Téridőbe?
-         Oda hát! Senki sem tudja, hogyan is működhetnek együtt ezek a téridők.
-         Még az is lehet, – fűzte hozzá Helmut. – hogy magában a hibernációs kamrában is van egy kis darab Digitális Téridő.
Ed Philips felkapta a fejét.
-         Micsoda?
Karen is felélénkült:
-         Hogyan?
Helmut élvezte a többiek figyelmét.
-         Nem tudjuk, milyen a Digitális Téridő természete. Az sem lehetetlen, hogy az egész ott bent van.
-         A kamrában?
-         Igen. Elvileg a Digitális Téridő más téridőkhöz viszonyítva lehet végtelenül kicsi vagy végtelenül nagy. Lehet, hogy elfér egy mikroszkópikus ponton, de az is, hogy a mi világegyetemünknél végtelenül nagyobb, és a mi univerzumunk fér el ott egy i betű pontján.
Egymásra néztek.
Folytatása következik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése